Veteraaniautoseurat maailmalla

Maailmalla historiallisia ja klassikkoautoja pidetään edelleen arvossa ja niitä kunnioitetaan. Ne halutaan yleisesti ottaen säilyttää ja pitää niin entisellään kuin mahdollista. Ympäri maailman onkin perustettu museoita, joissa näitä ajoneuvoja pääsee ihastelemaan. Monet alan harrastajat keräävät itselleen vanhoja autoja tai vähintään haaveilevat sellaisesta. Harrastajien on mahdollista löytää toisensa erilaisten seurojen kautta. Seurojen järjestämissä tapahtumissa pääsee esittelemään omaa autoaan sekä ihailemaan muiden omistamia autoja. Seurojen kautta voi päästä myös erilaisiin tapahtumiin ja erilaisia retkiä järjestetään. Toki veteraaniautoseuraan pääsee liittymään myös silloin, kun et omista omaa vanhaa autoa, mutta olet muuten kiinnostunut aiheesta. Jäsenlehdistä saa paljon tietoa ja upeita kuvia. Mutta kuinka paljon tällaisia seuroja maailmasta löytyy? Niitä on varmasti lähes joka maassa, mutta olemme keränneet tähän vain muutaman. Seurojen avulla vanhat autot eivät häviä maailmasta, sillä niistä pidetään hyvää huolta. Tutustu muutamaan seuraan, joista kerromme alla.

Seuroja ympäri maailman

Veteran Car Club of Great Britain on yksityinen seura, jonka tarkoituksena on säilyttää ja entistää jo ennen vuonna 1905 olemassaolleita autoja. Seura perustettiin jo vuonna 1930 ja sillä oli 1500 jäsentä vuonna 2016. Seura järjestää jäsenilleen ajopäiviä ja muita tapahtumia. Ja tietysti tarjoaa jäsenilleen historiallisten vanhojen autojen päiväys- ja tunnistuspalvelua. Seuran käytössä on tietokanta, jonka avulla voidaan selvittää autojen alkuperiä ja muita tietoja. Seuralla on oma klubiautonsa, kaksisylinterinen vuoden 1902 Wolseley. Sitä ajetaan monissa eri tapahtumissa pitkin vuotta. Veteran Car Club of Australia on vuonna 1955 perustettu seura ennen vuotta 1919 rakennetuista autoista kiinnostuneille. Kaikki halukkaat voivat liittyä jäseneksi, jonka jälkeen saavat erilaisia jäsenetuja, kuten oikeus osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Tapahtumat voivat olla esimerkiksi ajopäiviä tai talviajoja tai seuran tapaamisia. Oman auton omistaminen ei ole välttämätöntä. Monilla seuroilla on jäsenlehti, mutta VCCA on ylpeä saadessaan esitellä seuran oman kirjan, joka käsittelee seuran historiaa. Kirja on korkealaatuinen ja siinä on 400 sivua. Seuralla on myös oma verkkokauppansa, josta saa ostettua erilaisia klubituotteita, kuten seuran merkit, kahvimuki, lusikka ja muita tuotteita. Verkkosivujen galleriasta pääsee ihailemaan vanhojen tapahtumien erilaisia vanhoja ajoneuvoja. Classic Car Club of America tarjoaa jäsenyyttään kaikille, eikä tarvitse edes omistaa omaa klassikkoautoa. Vanhoja klassikkoautoja kunnioitetaan ja jäsenet tuodaan yhteen erilaisten tapahtumien kautta. Seura sponsoroi vuosittain erilaisia autotapahtumia. Joka vuosi järjestetään nk. CARavans-kiertueita, joihin CCCA:n klassikkoautot osallistuvat.

Seuran jäsenillä on mahdollisuus esitellä omaa klassikkoautoaan muille, mikäli sellaisen omistaa. CCCA:lla on myös oma museonsa,, Gilmore Car Museum, Michiganin Hickory Cornersilla. Museo on avoinna huhtikuusta lokakuuhun. Lisäksi seuran jäsenlehti ilmestyy 8 kertaa vuodessa. Tämä tarkoittaa lähes kuukausittaista lehteä. The Vintage Motor Car Club of American tarkoitus on pitää antiikkiset ja historiallisesti merkittävät ajoneuvot olemassa, kunnossa sekä jakaa niistä tietoutta jäsenilleen. Seura järjestää muiden seurojen tavoin tapahtumia, joiden tarkoituksena on tuoda vanhat autot esille isommalle yleisölle kerralla.

Tapahtumat saattaa olla rajattuja tietyn aikakauden autoille, mutta VMCCA on tapahtumissa mukana. Seuran suosituin tapahtuma on Revival AAA Glidden Tour, joka on tarkoitettu Toista Maailmansotaa edeltäneille autoille. Tapahtuma järjestetään joka parillisen vuoden syksynä. Seura myös arvostelee autoja. Arvosteluissa otetaan huomioon laatu, alkuperäisyys ja säilyminen. Lisäksi järjestetään erityisiä vuosittaisia tapahtumia.

Tässä vain muutama maailman veteraaniautoseuroista. Löydät niitä lisää etsimällä Internetistä. Ilman tällaisia seuroja vanhat autot unohtuisivat ja ne pahimmassa tapauksessa joutuisivat tuhotuksi. Seurat pitävät yllä tärkeää historiaa ja voimme oppia vanhoista autoista paljon.