Sähköautot Suomessa vuonna 2021

Sähköautot ovat tehneet tuloaan jo useamman vuoden ajan ja Suomessa niiden ympärillä pyörii monenlaista keskustelua. Kysymykset liittyvät yleensä siihen, miten sähköauto kestää Suomen vaihtelevassa säässä ja ennen kaikkea, miten ne käyttäytyvät kovilla pakkasilla?

Nykyään moni kuluttaja on kiinnostunut hiilijalanjäljestä ja ekologisten valintojen tekemisestä. On siis hyvä tarkastella sähköautoja ja sitä, ovatko ne oikeasti hyviä ja voivatko ne kilpailla automarkkinoilla? Katsomme seuraavaksi, minkälaisia sähköautoja on luvassa vuodelle 2021 ja minkälaisen vastaanoton ne ovat saaneet.

Mustang Mach-E ja Volkswagen ID.4

Tälle vuodelle Fordin valmistama maasturi, Mustang Mach-E, on erittäin toivottu uutuus. Kyseessä on ensimmäinen täysin sähköllä toimiva maasturi, jonka Ford on tehnyt. Jopa 482 kilomertriä on sen EPA-arvioitu kantama ja sitä markkinoidaan juurikin hyvän kiihtyvyyden kautta. Se on tilava sekä innovatiivinen, joten säilytystilaa on viiden matkustajapaikan lisäksi erittäin hyvin. Yksi mielenkiintoinen ominaisuus on se, että voit käyttää puhelintasi auton avaimena. Tämä tarkoittaa sitä, että auto ottaa yhteyden puhelimeesi heti, kun saavut sen lähelle. Pääset siis istumaan suoraan auton sisään, ilman sitä, että avaimet tulisi kaivaa taskusta. Nopeus ja helppous ovat tämän sähköauton valttikortit.

Toinen sähköauto, jonka esittelemee on Volkswagenin tekemä. Heiltä olemmekin jo odottaneet uusia malleja sähköautoille, sillä heillä on erittäin luontoystävällinen strategia käytössä. ”Yhdessä kohti nollapäästöjä” on tämän strategian motto ja se kertookin kaiken tarpeellisen Volkswagenin päämäärästä. Kuluttajat voivat siis odottaa uusia ominaisuuksia ja entistäkin parempia sähköautoja tulevaisuudessa. Volkswagen ID.4 on varmasti vuoden 2021 suosikki, sillä siinä yhdistyvät juurikin sähköautojen tuoma ekologisuus sekä SUV:n takaama tehokkuus. Volkswagen lupaa, että voit kulkea yhden latauksen jälkeen jopa yli 500 kilometrin pitkän matkan. Tämän sähköauton ulkomuoto on minimalistinen ja siitä tulee heti mieleen Volkswagen. Tyyppilisen ulkomuodon ei kuitenkaan kannata antaa hämätä. Tähän autoon on erinomaisia ja futuristisia ominaisuuksia, jotka varmasti yllättävät. Jos haluat seuraavan autosi olevan toiminnallinen ja helppokäyttöinen, unohtamatta mukavaa ajokokemusta, tähän malliin kannattaa tutustua tarkemmin.

Miksi valita sähköauto?

Yksi suurimmista syistä, miksi ihmiset ovat kiinnostuneet sähköautoista on se, että ne auttavat ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Kuluttajan on helppo valita ekologinen vaihtoehto autolle, kun markkinoille tuodaan sähköllä toimivat autot. Toinen hyvä huomio on myös se, että sähköauton ylläpitämiseen sekä lataamiseen kuluu huomattavasti vähemmän rahaa kuin autoihin, joissa on polttomoottori. Tämä on varmasti yksi tärkeimmistä asiosita, sillä rahalla on suuri merkitys kun ostamme uusia tuotteita. Varsinkin kun kyseessä on auto, joka on jo valmiiksi kalliimpi kuin moni muu ostamamme asia. Niitä ei siis yleensä ostella joka viikolle uutta, joten kuluttajana haluat varmasti, että se säilyy useamman vuoden ajan. Sähköautojen käyttämiseen liittyy monia asioita, joita polttomoottoriajoneuvoihin ei. Esimerkiksi juuri sen lataaminen on yksi kulmakivi, sillä kaikkialla siihen ei ole mahdollisuutta. Onneksi kuitenkin nykyään latauspisteiden määrä on nousussa ja melkein jokaisella on jo lähettyvillä paikka, jossa se onnistuu.

Miksi valita sähköauto?

Sähköautojen kehityksessä on myös se hyvä puoli, että se antaa autonvalmistajille mahdollisuuden tuoda markkinoille jotain aivan uutta. Koska osa kuluttajista suhtautuu epäluuloisesti sähköautoja kohtaan vieläkin, täytyy muiden ominaisuuksien houkutella ihmisiä ostamaan kyseinen malli. Vuosi 2021 on alkanut jo erittäin lupaavasti sähköautojen saralla, joten voimme vain jäädä seuraamaan vierestä, minkälaisia uutuuksia on tulossa myöhemmin. Siitä olemme varmoja, että sähköautojen kehitys on vasta alkanut ja ne tulevat vielä yllättämään meidät valikoimallaan. Voimme myös toivoa, että erityisesti pohjoismaiselle säälle sopivat autot saapuvat myös meille pian.