Maailman kalleimmat autot

Maailman hulppeimmissa autoissa yhdistyy kova vauhti, laadukkaat moottorit, käytännöllisyys ja tietenkin ylellinen sisusta. Näiden autojen olemassaoloa on vaikea uskoa, mutta niiden takana on maailman parhaimmat suunnittelijat ja huippumerkit. Joskus autoja suunnitellaan tiettyyn tarkoitukseen tai esimerkiksi jollekin tietylle henkilölle. Joskus suunnittelija haluaa tavoitella maailman nopeinta tai luksusmaisinta autoa. Kaikkea löytyy taivaan ja maan väliltä. Tämän esittelyn autot eivät ole mitä tahansa, vaan ne ovat kaikkea muuta kuin tavallisia. Lue vaikka itse ja ällisty!

Hulppeimmat autot

Mercedes-Benz Maybach Exelero on tällä hetkellä maailman kallein auto sen 8 miljoonan dollarin arvollaan. Se julkaistiin ensimmäistä kertaa Berliinissä vuonna 2005. Sitä valmistettiin vain yksi kappale ja tämä tietenkin tietää kallista, harvinaisen auton hintaa. Auto on 2-ovinen coupé, joka toimii 5,9 -litraisella twinturbo-V12 -moottorilla. Auto yltää 350 kilometrin tuntinopeuteen. Auton lopullisen designin on suunnitellut Pforzheim University of Applied Sciences -koulun neljä opiskelijaa. Koenigsegg CCXR Trevita ihastuttaa sen vaalealla ulkoasullaan.

Trevita tarkoittaakin “kolmea valkoista” ja autoa on ympäri maailman kehuttu sen ainutlaatuisuudesta ja täydellisyydestään. Sen arvo on huimat 4,8 miljoonaa dollaria. Erikoista auton valmistuksessa on se, että markkinoilla oli saatavilla vain mustaa hiilikuitua. Koenigseggin täytyi kehittää ainutlaatuinen kuituratkaisu, jolloin saatiin aikaan kimalteleva, hopeinen valkoinen. Auto näyttää auringonvalossa siltä, kuin sen pinnalla kimaltelisi miljoonia pieniä timantteja. Tällaista autoa ei tule vastaan toista. Autoa piti alunperin valmistaa kolme kappaletta, mutta niitä valmistettiin lopulta vain kaksi. Lamborghini Veneron arvo on 4,5 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoittaa, että se kuuluu maailman kalleimpiin autoihin. Sitä valmistettiin 4 kappaletta vuonna 2013. Kolme niistä meni myyntiin.

Tämän kaksipaikkaisen superauton designissa on otettu huomioon erityisesti ilmavirtaukset. Siksi sen muotoilu onkin ainutlaatuinen. Autossa on käytetty kevyttä hiilikuitua ja auton omamassa onkin vain 1 455 kg. Tämä on 120 kilogrammaa vähemmän kuin sen edeltäjällä, Aventadorilla. Mielenkiintoista on myös se, että auton renkaat puhaltavat kylmää ilmaa suoraan jarrulevyihin. Tämä on aivan edistyksellistä designia! W Motorsin Lykan Hypersport kuuluu maailman kalleimpiin autoon sen 3,4 miljoonan dollarin arvollaan. Se on libanonilainen, W Motorsin valmistama rajoitetun tuotannon ajoneuvo. Lykan Hypersport on ensimmäinen Lähi-Idässä valmistettu urheiluauto ja sitä valmistettiin Dubaissa vuosina 2013-2016. Autoa liikuttaa 3,7 -litrainen twinturbo-bokserimoottori. Se kiihtyy nollasta kahteensataan 2,7 sekunnissa.

Auton molempia ajovaloja koristaa 220 timanttia tai muuta asiakkaan valitsemaa jalokiveä. Kyseessä on siis ylellinen, kovan luokan luksusauto, joka kelpaisi varmasti kuninkaallisillekin. Bugatti Veyronin Mansory Vivere Editionin arvo on 3,4 miljoonaa dollaria. Se on yksi maailman nopeimmista ja kalleimmista autosta. Tämä superauto käy 8-litraisella W16-moottorilla, joka tuottaa 1 200 hevosvoimaa. Auton sisusta sekä ulkopuoli on toteutettu luksusmaiseen tyyliin, jollaista ei näe missään muualla. Istuinten, oven ja kojelaudan LED-valot nappaavat huomion välittömästi ja ei voi kuin ällistellä. Auton sisäosassa on käytetty mustaa ja valkoista nahkaa. Uudesta ergonomisesta ohjauspyörästä saa erinomaisen otteen. Voit lukea autosta lisää täältä.

3 miljoonan dollarin arvoinen Ferrari Pininfarina Sergio valmistettiin vuonna 2012 menehtyneen Sergio Pininfarinan muistoksi. Se esiteltiin vuoden 2013 Geneva Motor Show’ssa. Tämä komea kaksipaikkainen urheiluauto maksaa huimat 3 miljoonaa dollaria. Auto pohjautuu Ferrari 458 Spideriin ja sitä pidetään yhtenä kalleimmista Ferrareista. Pininfarina Sergiossa ei ole lainkaan kattoa tai siviuikkunoita. Auto kiihtyy nollasta sataan 3,4 sekunnissa.