Leuanpudottavat maastoautot

Sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä, mutta on olemassa objektiivisesti muotoiltuja maastoautoja, jotka saavat leuat putoamaan. Oli sitten kyse jyrkistä, aggressiivisista linjoista, jotka osoittavat ajoneuvon urheilullisuutta, tai erikoisnahkaistuimilla varustetuista maastoautoista, jokaisen makuun löytyy  varmasti jokin sopiva. Markkinoilla on tällä hetkellä massiiviset määrät eri valmistajien maastoautoja, mutta ehkä tämä artikkeli auttaa sinua löytämään parhaat yksilöt joukosta, mikäli kaipaat vahvistusta ja apua tuleville autokaupoille. Kaikki tässä artikkelissa esitetyt maastoautomallit ovat vuoden 2018-2019  eri valmistajien mallistoja, kuten esimerkiksi vuoden 2019 Volvo XC-malliston maastoautot, joista on tässä artikkelissa mukana kaksi parasta.

Volvo XC40

Volvo XC40 on aivan uusi tulokas maastoautomarkkinoille ja siksi se pääsee heti tämän artikkelin kärkisijoille uskomattoman hyvän ulkomuotonsa takia. Volvo XC40:n etupuskurissa on pieni säleikkö, jota reunustavat kaksi ohutta, terävää ajovaloa. Volvo XC40 on kaksivärinen, katto on erivärinen kuin muu osa maastoautoa. Volvo XC40 sisätila, on kuljettajan keskipiste. Keskikonsolissa on suuri, 9 tuuman kosketusnäyttö, joka muistuttaa tablet-laitetta. Multimediaohjaimia voidaan käyttää kosketusnäytön tai alla olevien painikkeiden kautta. Takapenkillä on mukavat istuimet kolmelle, mutta keskimmäinen istuin voidaan taittaa alas mukinpidikkeiksi. Ulkomuotoilun tavoin sisustus voidaan suunnitella kaksivärisenä toiveiden mukaan.

Volvo XC90

Vuoden 2019 Volvo XC90 on edelleen yksi markkinoiden parhaimmista ja klassisimmista maastoautoista. Volvo XC90:n peräosan muotoilu on hyvin selkeä, ja Volvo-merkki on kirjoitettu juuri takatyynyn alapuolelle. Volvo XC90:lla on kuitenkin markkinoiden mielenkiintoisimmat takavalokuviointi. Volvo XC90:lla on markkinoiden tyylikkäin sisustus. Keskikonsolin kosketusnäyttö siirretään hieman kohti kuljettajaa, mikä auttaa kuljettajaa keskittymään tiehen. Vakiovarusteisiin kuuluu nelivaiheinen automaattinen ilmastointilaite, handsfree-nostin, Apple CarPlay ja Android Auto -yhteys, 10-kaiutinjärjestelmä ja yhdeksän tuuman kosketusnäyttö.

Lexus RX

Lexus RX:n ulkomuotoa uudistettiin muutama vuosi sitten, ja uudelleensuunnittelu sai ajoneuvon näyttämään todella hyvältä. Uudella RX:llä on enemmän aggressiivisia linjoja pitkin sen sivuja, jotka johtavat säleikköön, joka määrittelee Lexusin uuden muotoilun kielen. Lexus RX:n takaosassa on kaksi pakoputkijärjestelmää, terävät takavalaisimet ja suuri takalasi, joka antaa kuljettajalle hyvän näköyhteyden.

Vaikka Lexus RX:n ulkomuoto on silmiinpistävä, se ei ole mikään verrattuna sisustuksen runsauteen. Viisi matkustajaa sopii istumaan mukavasti nahkaverhoiltuihin penkkeihin perusmalleissa. Lexus tarjoaa jopa viisi eri väriä Lexus RX:n sisustukseen perusmustan  lisäksi. Tämän luksusluokan maastoauton vakiovarusteisiin kuuluu ilmastointilaite, sadetta ennakoivat tuulilasinpyyhkimet, kaksi USB-porttia, 8 tuuman näyttö ja joukko ominaisuuksia kuljettajan avuksi.

Mazda CX-5

Mazda CX-5:llä on sama muotokieli, KODO Soul-of-Motion, kuin veljellään CX-9:llä. Maastoauto näyttää nopealta, vaikka on pysähdyksissä. Mazda CX-5:n vaikuttava muotokieli yhdistettynä ketteryyteen ja ajokykyyn auttaa Mazda CX-5:sta saavuttamaan huipputason maastoauto rankingissa. Mazda CX-5:n etupäätä hallitsee suuri ristikko, jossa on Mazda-logo edessä ja keskellä. Ristikkoa reunustaa kaksi terävää, tyylikästä ajovaloa.

Mazda CX-5:n sisätila on melko sulava ja yksinkertainen. Pieni näyttö istuu keskikonsolin päällä, kun taas fyysiset painikkeet ja nupit ovat helposti näkyvissä paikoissa näytön alapuolella. Ohjauspyörässä on myös säätimet, joiden avulla kuljettaja pystyy keskittymään hyvin ajamiseen.

Alfa Romeo Stelvio

Italialaisen autovalmistajan upouusi malli. Tarvitaan vain yksi katsaus Stelvioon, ja saamme tietää, että se on nopea. Kaksi suurta ilmanottoaukkoa istuvat säleikön molemmin puolin. Stelvion takalasi on pieni, mikä voi aiheuttaa sokeita pisteitä. Alfa Romeo Stelvion sisätiloissa eivät vastaa ulkonäköä. Vakiotoimintoihin kuuluvat Bluetooth, kolme USB-porttia, takakamera ja 6,5 tuuman näyttö.