Kuuluisat urheiluautomerkit

Pidätkö vauhdista, erikoisesta muotoilusta ja kovaäänisistä moottoreista? Siinä tapauksessa tämä kuuluisien ja uskomattomien urheiluautomerkkien artikkelimme on sinua varten. Mukana on maailman tunnetuimmat ja nopeimmat urheiluautot. Nämä ovat ehkä kalliita tavallisen työssäkäyvän kukkarolle, mutta silmänruokaa ne tarjoavat siitä huolimatta kaikille!

Tunnetuimmat autovalmistajat

Porsche on vuonna 1931 perustettu saksalainen autovalmistaja. Et ehkä tiennyt, että Porsche ei alunperin suinkaan valmistanut autoja, vaan se tarjosi ainoastaan moottoriajoneuvojen kehitystyötä. Porschen perustajan, insinööri Ferdinand Porschen, ensimmäisiä tehtäviä olikin suunnitella ensimmäinen Volkswagen, eli kansanauto. Muita konsultointipalveluja käyttäviä yrityksiä on mm. Subaru ja SEAT. Porschen kaikkein tunnetuin automalli on 911. Sen kaunista muotoa on kunnioitettu ja se onkin pysynyt samana vuodesta 1963 lähtien. Porsche 911:n miljoonas auto valmistui vuonna 2017. Muita tunnettuja Porscheja on Boxster ja Cayman. Ferrari S.p.A. on italialainen autovalmistaja.

Porschen tavoin Ferrari perustettiin 30-luvulla, vuonna 1939. Mielenkiintoisena faktana Ferrari on itseasiassa juridisesti alankomaalainen yhtiö, sen pääkonttorin ollessa kuitenkin Italiassa. Ferrari tunnetaan laajasti sen käytöstä Formula 1 -sarjassa. Formula-ajoneuvojen lisäksi Ferrari valmistaa urheiluautoja. Näistä kallein koskaan huutokaupattu on Ferrari 250 GTO. Se kaupattiin hintaan 48,4 miljoonaa dollaria. Lamborghini on Audin omistama italialainen autovalmistaja. Se valmisti alunperin vain traktoreita, eikä urheiluautojen valmistus kuulunut alkuperäiseen suunnitelmaan.

Tarina urheiluautojen valmistuksen aloittamisesta on mielenkiintoinen. Ferruccio Lamborghi omisti Ferrari-auton, mutta valitti siitä eräänä päivä itse Enzo Ferrarille, sillä hän ei ollut tyytyväinen autoon. Enzo vastasi Ferruccion olevan pelkkä traktorintekijä, joka ei ymmärrä mitään insinööritaidoista. Tämä sai aikaan sen, että Ferruccio halusi vain voittaa Enzo Ferrarin tämän omalla alueella. Näin alkoi Lamborghinin tarina urheiluautojen valmistajana. Lamborghini onnistuikin täydellisesti näpäyttämään Enzo Ferraria tämän sanomisistaan, kun tämä kehitti yli 250 km/h kulkevan 350GT:n. Tästä eteenpäin loppu on vain historiaa, sillä Lamborghini on tällä hetkellä yksi kuuluisimmista urheiluautomerkeistä.

Iso-Britannialainen Lotus valmistaa urheilu- ja kilpa-autoja. Lotuksen ketteriä autoja on käytetty myös Formula 1 -sarjassa vuosina 1958-1994. Tänä aikana ehdittiin osallistumaan 490 osakilpailuun ja voittoja kertyi tuona aikana 79 kappaletta. Vuodesta 2010 eteenpäin Formula 1:ssä toiminut Team Lotus ei liity Lotus-automerkkiin. Ehkäpä tunnetuin Lotus on sen malli nimeltään Esprit. Tätä teräsrunkoista autoa valmistettiin vuosina 1976-2004. Toinen tunnettu malli kantaa nimeä Exige. Tätä Lotus Elisen kanssa lähes identtistä autoa on valmistettu vuodesta 2000. Cadillac on yhdysvaltalainen luksusautojen valmistaja.

Autot eivät varsinaisesti ole urheiluautoja, mutta ne ovat silti autojen eliittiä. Cadillac tunnetaan mm. Elviksen autona. Elviksellä Cadillaceja olikin useampi. Luksusautojen lisäksi Cadillac valmistaa nykyään maastureita ja löytyypä valikoimasta Hybridikin. Ranskalainen Bugatti Automobiles S.A.S. on Volkswagen Groupin omistama autovalmistaja. Alkuperäisen yhtiön toiminta lakkautettiin jo vuonna 1963, mutta vuonna 1998 Volkswagen Group osti sen, mitä Bugattista jäljellä vielä oli. Bugattin vanhoja autoja pääsee ihailemaan Ranskan Mulhousessa, joka käsittää laajan kokoelman autoja. Bugattin nykyajan autot ovat kalliita huippuluokan urheiluautoja. Esimerkiksi Bugatti Chiron on noin 2,4 miljoonan euron arvoinen. Tämä 1500 hevosvoiman superauto kulkee huikeat 420 km/h. Maailmasta löytyy lisäksi paljon muitakin urheiluautomerkkejä. Nykyään näitä autoja pääsee myös kokeilemaan ilman, että olisit miljonääri. Tämä onnistuu esimerkiksi tämän sivuston kautta. Osta esimerkiksi ystävälle huima elämyslahja materian sijaan, niin voitte päästä hurjalle kiitorata-ajelulle tai esimerkiksi kokeilemaan ralliautoja! Elämys tulee olemaan varmasti unohtumaton!