Jaguar on Jaguar

Jaguar on Jaguar Land Roverin luksusautobrändi, brittiläinen monikansallinen autonvalmistaja, jonka pääkonttori on Englannissa. Jaguarin on omistanut intialainen yritys Tata Motors vuodesta 2008 lähtien. Jaguar Cars oli ensimmäisenä vastuussa Jaguar-autojen valmistuksesta, kunnes sen toiminta yhdistettiin Land Rover -yhtiön kanssa Jaguar Land Roverin muodostamiseen 1. tammikuuta 2013.

Jaguarin historia ja liiketoiminta alkoi vuonna 1922 Swallow Sidecar Company -nimen alla, joka alunperin teki moottoripyöräajoneuvoja. Myöhemmin yritys alkoi kehittämään henkilöautoja. Yrityksen nimi vaihdettiin SS Carsista Jaguar Carsiin vuonna 1945. Yhdistyminen British Motor Oyj:n kanssa seurasi vuonna 1966, jolloin laajentunut yhtiö nimitettiin uudelleen British Motor Holdingsiksi. Jaguar on synonyymi brittiläiselle ylellisyydelle ja tyylille. Jaguar Land Rover on luksusautomerkki ja se on ollut brittiläisen tekniikan symboli jo muutaman vuoden ajan, yksi jälleenmyyjistä toimitti autoja jopa itse kuningatar Elisabeth II:lle ja hänen perheelleen. Mutta tästä huolimatta Jaguar on kärsinyt luotettavuusongelmasta jo jonkin aikaa. Vaikka Jaguarit ovat tunnettuja rakentamisen laadusta ja tyylistä, niitä on siitä huolimatta pidetty melko epäluotettavina autoina. Pitääkö tämä tieto edelleen paikkansa ja kuinka luotettavia Jaguarit ovat? Tässä artikkelissa tarkastelemme kuinka luotettava Jaguar on ja miten se vertautuu kilpailijoihinsa.

Jaguarien luotettavuus

Kuten sanottu, kerran oli aika, jolloin Jaguaria pidettiin epäluotettavana. Ja tämä ei ollut oikeastaan ​​kovin kauan sitten. Itse asiassa vuonna 2014 Yhdistynyt kuningaskunta sijoitettiin WarrantyDirect-kyselyn mukaan taulukon pohjalle osittain Jaguarin alhaisen luotettavuuden vuoksi. Tämä tutkimus koottiin osoittamaan parhaita kansakuntia luotettavuuteen ja Yhdistynyt kuningaskunta tuli viimeiseksi kahdeksasta maasta.

Tämä näkyi myös WarrantyDirectin vuoden 2017 kyselyssä, jossa todettiin, että brittiläiset autot olivat pahimpia luotettavuuden kannalta. Tämä taas johtui osittain Jaguarin epäluotettavuudesta. Brändin luotettavuutta määritettäessä kyselyt ovat melko hyviä. WarrantyDirectin kaltaiset kyselytutkimukset ovat hyödyllisiä, koska ne voivat vetää tietonsa valtavasta määrästä ja saada tarkan kuvan siitä, kuinka luotettava brändi on. Kyselyt käyttävät myös omistajien tietoja, jotka todennäköisimmin tietävät kuinka luotettava auto on. Loppujen lopuksi he ajavat autoa päivittäin, jotta he tietävät tarkalleen, kuinka luotettava auto on.

Jaguar vastaan kilpailijat

Sanottiin, että Jaguarilla on ollut voimakas muutos luotettavuudessa, mutta ne eivät ole ainoita. Porsche on nostanut myös brändiään luotettavuuden suhteen. Porsche on johdonmukaisesti ollut vuosia luotettavien taulukoiden ja kaavioiden pohjalla, kuten Jaguarikin. Kuitenkin se vuonna 2017 J.D Power nimettiin niiden luotettavimmaksi autobrändiksi. Porsche yleisesti on erittäin korkea luotettavuusindeksi, jopa korkeampi kuin Jaguarin. Jos Porsche todella on tehnyt malleistaan ​​luotettavamman, meidän pitäisi nähdä tämä muutos tulevina vuosina. Toisaalta Bentley on edelleen epäluotettava. Bentley on myös viimeisimpiä useissa luotettavuustaulukoissa ja Betleyn autot tunnetaan yleisesti epäluotettaviksi autoiksi.

Jos yrität päättää näiden kolmen brändin väliltä. Jaguar päihittää kilpailijat luotettavuudellaan. Porsche ei kuitenkaan ole kovinkaan kaukana, joten ei kannata sulkea sitä heti pois vaihtoehdoista. Jaguar on tosiasiallisesti varsin luotettava brändi. Jaguar oli kerran epäluotettava ja tuli siksi tutkimuksissa luotettavuustaulukoiden pohjalle. Tilanne on kuitenkin muuttunut ja Jaguar on löytänyt tiensä luotettavuuskaavioiden kärkeen. Tämä voi olla johtua monesta syystä, mutta tärkein syy on todennäköisesti se, että Jaguarin uuden johdon tavoitteena on tuottaa entistä luotettavampia ajoneuvoja ja lisätä kuluttajien luottamusta tuotteisiinsa. Tätä varten Jaguar tarjonnut pidempiaikaisia ​​takuita, joihin sisältyy säännöllinen takuuhuolto. Jos etsit uutta autoa, joka on yhtä ylellinen kuin myös luotettava, niin kannattaa edelleen harkita Jaguaria.