Formula 1 -kausikalenteri vuodelle 2019

Formula 1 julkaisi vuoden 2019 FIA Formula 1 World Championship™ -kalenterin tämän vuoden elokuussa. Kolmannen kerran F1-historiassa mestaruuskilpailuja on luvassa ennätysmäärä, yhteensä  21 Grand Prix -kilpailua. Yhdeksän 21 kilpailusta järjestetään Euroopassa, viisi Aasiassa, neljä Amerikassa ja yksi Australiassa. Vuoden 2019 kausi alkaa 17.3. Australian Grand Prixistä ja päättyy 1.12 Abu Dhabi Grand Prixiin. Tärkeä tulos on saavutettu Hockenheimin ja Hockenheim-Ring GmbH:n kunnallisen sitoutumisen ja Mercedes-Benzin, liittovaltion liikenneministerin Andreas Scheuerin ja Saksan ADAC ja AvD:n ennakoivan tuen ansiosta. 2019 Saksan Grand Prix järjestetään Hockenheim-Ringissä, ja Mercedes-Benz nähdään sponsoroijana. Vuoden 2018 aikana toinen historiallinen Grand Prix on varmistanut yhdistymisensä Formula 1:een. Belgian Spa Grand Prix on osa kalenteria vuoden 2021 loppuun asti solmitun sopimuksen mukaisesti.

Chase Carey, Formula 1:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, kommentoi:

”Minulla on suuri ilo ilmoittaa, että vuoden 2019 FIA Formula 1 MM -kalenterin luonnos koostuu 21 kilpailusta, kuten tänä vuonna. Lisäksi olemme ylpeitä siitä, että pitkäaikaisen Japanin Grand Prix -edustajat ovat sopineet uudesta pitkän aikavälin sopimuksesta, joka varmistaa, että uskolliset japanilaiset fanit voivat nauttia Formula 1:stä tulevina vuosina. Olen myös iloinen voidessani vahvistaa, että Mercedes-Benzin, saksalaisten ADACin ja AvD:n sekä Saksan liikenneministerin ja digitaalisen infrastruktuurin avulla olemme saavuttaneet sopimuksen Hockenheimin kunnan ja Hockenheim-Ring GmbH:n kanssa, joka mahdollistaa jälleen kilpailun tämän ikonisen piirin kanssa myös vuonna 2019. Tämä osoittaa, kuinka kaikki kaaren 1 sidosryhmät työskentelevät yhdessä varmistaakseen urheilun ja sen fanien pitkän aikavälin tulevaisuuden”.

Formula 1:n kaupallisesta toiminnasta vastaava johtaja Sean Bratches kommentoi:

”Japanin Grand Prixin uusiminen ja Saksan Grand Prixin vahvistaminen ovat molemmat esimerkkejä suunnastamme kunnioittaa faneja Formula 1:n ytimessä. Fanitilojen menestyksekäs laajentaminen kilpailukierroissa yhdistettynä F1-festivaaleihin Lontoossa, Shanghaissa, Marseillessa, Milanossa ja Miamissa varmistavat Formula 1:n suurta suosiota”.

Susumu Yamashita, presidentti MobilityLand Corp.:

”Olemme iloisia voidessamme juhlia Formula 1 -tapahtumaa Suzuka Circuitissa ja jakaa erikoistapahtuman Hondan kanssa. Haluamme ilmaista vilpittömän arvostuksen sekä Honda Motor Co. Ltd: lle että Formula 1:lle. Odotamme jo innolla Grand Prix -viikonloppua. Olemme innostuneita tulevaisuudesta ja toivomme, että Suzuka Circuit pysyy edelleen fanien suosikkina ympäri maailmaa.

Takahiro Hachigo, Honda Motor Co. Ltd: n toimitusjohtaja ja edustaja, kommentoi:

”Haluan välittää vilpittömät kiitollisuutemme monille faneille heidän pitkäaikaisesta tukemisestaan, mikä antaa meille mahdollisuuden pitää Formula 1 Japanin Grand Prixin 30. Suzukan piirissä. Haluamme nauttia Formula 1 -kilpailusta, joka on moottoriurheilun huippukokous, yhdessä kaikkien kanssa ja lisää ylimääräistä jännitystä moottoriurheiluun Japanissa. Tule käymään! Odotamme teitä kaikkia faneja saapuvaksi F1 Honda Grand Prix Race -tapahtumaan. ”

F1 Grand Prix -kilapilujen päivämäärät

F1 Grand Prix kilpailujen päivämäärät vuodelle 2019 on hyväksytty FIA: n Maailman Motor Sports -neuvoston kokouksessa 12. Lokakuuta 2018.

  1. Maaliskuuta, Australia, Melbourne
  2. Maaliskuuta, Bahrain, Sakhir
  3. Huhtikuuta, Kiina, Shanghai
  4. Huhtikuuta, azerbaijan, Baku
  5. Toukokuuta, Espanja, Barcelona
  6. Toukokuuta, Monaco, Monaco
  7. Kesäkuuta, Kanada, Montreal
  8. Kesäkuuta, Ranska, Le Castellet
  9. Kesäkuuta, Itävalta, Spielberg
  10. Heinäkuuta, Iso-Britannia, Silverstone
  11. Heinäkuuta, Saksa, Hockenheim
  12. Elokuuta, Unkari, Budapest
  13. Syyskuuta, Belgia, Spa
  14. Syyskuuta, Italia, Monza
  15. Syyskuuta, Singapore, Singapore
  16. Syyskuuta, Venäjä, Sotši
  17. Lokakuuta, Japani, Suzuka
  18. Lokakuuta, Meksiko, Mexico City
  19. Marraskuuta, Yhdysvallat, Austin
  20. Marraskuuta, Brasilia, Sao Paulo
  21. Joulukuuta, Abu Dhabi, Yas Marina